İçeriğe geç

Merhume Nedir Osmanlıca

Merâm ne demek Osmanlıca?

Meram kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Murad” kelimesinden türemiştir ve “niyet, amaç, istek” anlamına gelir.

Merhale ne demektir Osmanlıca?

Merhale, Osmanlı İmparatorluğu’nda kullanılan bir uzunluk birimidir.

Mefhum ne demek Osmanlıca?

(ﻣﻔﻬﻮﻣﻴّﻪ) i. (ar. mefhūmі “kavramına ait”, mefhūmiyye’den) kaya. kavramsalcılık.

Merbutiyet ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺮﺑﻮﻃﻴّﺖ) i. (ar. merbūṭ yapay mastar eki -iyyet ve merbūṭiyyet ile) Medeni durumu, sadakati: Sultan II. Abdülhamid’e karşı sınırsız bir sevgi ve muhabbeti vardı (Refî C. Ulunay). Genç olmama rağmen onlara karşı sonsuz bir saygı, hayranlık ve muhabbet duyuyordum (Ergun Göze).

Marem ne demek?

Marmara Çevre İzleme (MAREM) Proje Yöneticisi Mehmet Levent Artüz’ün, Marmara Denizi’ndeki kirlilik ve çamur konulu sunumu.

Merham ne demek?

Merhamet, sözlüklerde “bir kimsenin veya bir canlının içinde bulunduğu kötü durumdan dolayı duyulan üzüntü ve acıma” olarak tanımlanmakta olup neo-spiritüalist terminolojide kullanılan terimlerden biridir.

Mahlül ne demek Osmanlıca?

Diğer tarafı delinmiş ve kazınmış bir şey.

Müessirin anlamı nedir?

Anlamı: “Müessir” kelimesi bir şeyin etkisi altında olan veya onu etkileyen kişi anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya durumun bir başkası üzerindeki etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır.

Mül Osmanlıca ne demek?

Klasik Türk edebiyatı şairleri “mül” kelimesini “şarap” anlamında kullandıklarında, bunu çoğunlukla “bahar”la ilişkilendirmişlerdir.

İnhisar ne demek Osmanlıca?

“İnhisar” teriminin Türkçe-Türkçe Sözlük’teki (Osmanlı Dönemi) anlamı: Bir işin veya bir mülkün yönetimini bir kişiye veya ele vermek.

Mantuk ne demek?

Mantûk, sözlükte “konuşmak, söylemek” anlamına gelen nutk kökünden bir ism-i mef’ûl olup, “söylenen, söylenen, sözle ifade edilen şey” demektir.

Fehm ne demek TDK?

Arapça “fehm” kelimesinden türemiştir. Fehm kelimesi tam anlamıyla “anlamak” anlamına gelir. Mewhum, bir kişinin bir konuyu anlama ve kavrama biçimidir. Bu kelime “kavram” anlamında kullanılır.

Murabıt ne demek Osmanlıca?

Almoravidler (Arapça: المرابطون al-Murābiṭūn), Orta Çağ’da şu anda İspanya ve Fas’ta önemli bir siyasi güç olan bir Berberi hanedanı ve devletiydi. Almoravid hanedanı, Fas’taki en büyük yönetici hanedandır (12. yüzyılın başı).

Mübayin ne demek Osmanlıca?

1. Ayrı, farklı, farklı, farklı.

Muteber Osmanlıca ne demek?

önemli, ciddi, saygın, etkili.

Meram anla ne demek?

“Anlattıklarını anlatmak” ifadesi yaygın olarak kullanılan bir ifadedir. “Amacını ifade etmek” ifadesinin anlamı, kişinin endişelerini ve isteklerini ifade etmek olarak ifade edilebilir.

Mera ne demek Osmanlıca?

Meralar, otlaklar ve kışlaklar kamunun malıdır. Osmanlı hukukunda bunlar bir tür nadas arazisidir.

Mercuh ne demek Osmanlıca?

1. Daha çok beğenilen, tercih edilen, kayrılan: Mecduh ve belki de terk edilmiş, tanınmamış bir grup memlektin mutluluk armağanı… (Âlî Mustafa Efendi).

Mürür ne demek Osmanlıca?

Murur kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Rara” kökünden türemiştir ve “geçiş, geçiş” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sıska Escort